Dweilen met de kraan open

Het wordt zoveel gezegd; “dat is kansloos, het is als dweilen met de kraan open”.
Ook ik gebruikte die opmerking zo nu en dan.
Wist ik veel! HOE kansloos dat is; dweilen met de kraan open.
Maar nu ben ik er achter….

Zaterdag avond lag Andres met koorts in bed, en wat doet een moeder als haar kind ziek is? Niet zoveel slapen in ieder geval.
Rond middernacht leek het toch te lukken, tot ik wakker schrok van een geluid. Half slaapdronken vocht ik me door het muggennet naar de badkamer. Stond Marc nu in de douche? Nee, maar er kwamen wel hele rare borrelende, sissende en klotsende geluiden van die kant.
In de gang kwam ik Marc tegen, die voor tv ook geschrokken was en nog wakker genoeg om te beseffen dat de boiler ontploft was.
En dus was er water. Veel water. Keuken, woonkamer, gang… Het stond blank!
Dus begonnen wij te dweilen, of hozen liever. Met een blik en heel veel handdoeken. Maar het probleem als de kraan open staat is dus dat het water blijft komen..

Ondertussen kwam er nog veel meer kabaal en angstaanjagend veel rook uit de boiler, dus moesten we eerst de elektriciteit uit zien te krijgen. En daarna weer dweilen met de kraan open….
Uiteindelijk bleek dat het niet alleen water uit de boiler was, maar dat de waterleiding het ook begeven had. De hoofdkraan dus ook maar dicht en toen konden we beginnen dweilen met de kraan dicht en kwam er langzaamaan resultaat. Het halve huis ook nog even verbouwd, want het zit natuurlijk overal onder, tussen en achter. Maar om kwart voor twee was alles aan het drogen en wij zeiknat. Meubels weer min of meer op zijn plaats en eerst maar naar bed.

Het weekend was nogthans goed gestart met vrijdagavond frietjes, broodjes hamburger, gezelligheid en een kaartspel.
Zaterdag ochtend rustig opgestaan en toen de stad uit; er stond een dagje Lilayi op het programma. Dat is een lodge op zo’n 45minuten van de stad waar we lekker gingen eten, zwemmen en rondhangen, maar ook een safari konden doen en een bezoekje aan de olifantenweesjes wilden brengen. Die worden daar namelijk opgevangen als de moeder sterft.
Maar bij aankomst wist men ons te vertellen dat de lodge was afgehuurd voor een prive-aangelegenheid… We konden wel 35min wachten tot de olifanten gevoed zouden worden, maar het leek ons dan leuker om een andere keer terug te komen voor een dagje weg.
Veel hebben we niet gezien dus, behalve een paar aapjes en Marc heeft me een stuk van het traject van de waterleiding getoond.
Via een alternatieve route (Marc bleek de weg daar op zn duimpje te kennen!) naar de stad teruggereden en nog even naar de markt geweest voor wat snuisterijen en een kleine lunch.

Nu de temperatuur rond de 30 graden blijft hangen besloot ik dat het misschien toch ook wel eens tijd was om het zwembad eens uit te testen. Veel te koud water brrrrr maar na twee baantjes begon het te wennen en was het heerlijk.
‘s Avonds bbq bij de buren, maar Andres was dus koortsig dus verder een rustige avond.

Ah ja en dan vond ik ook nog een mini-slangetje in bad! Eerlijk gezegd dacht ik eerst dat het een zwarte worm was dus hij was echt heel klein. Maar nee hoor, het was een eigenwijs slangetje dat met alles in zijn kleine lijfje aan mij probeerde te ontkomen. Gelukkig heb ik het gevecht gewonnen.
Op zich vond ik dat slangetje niet zo’n heel groot probleem. Het is alleen zo dat zo’n beestje ook ergens een moeder en een vader heeft. En dat vind ik toch een minder leuk idee….

Vandaag is het Lazy Sunday. Alhoewel Marc en Pelekelo druk gewerkt hebben aan de waterleiding, waardoor we weer stromend water hebben. Hoera!
Voor warm water zullen we wat meer geduld moeten hebben, maar ook dat komt wel weer goed.
De BBQ staat nu aan en we zijn wat aan het omprutsen. Andres is nog steeds koortsig, maar verder wel lekker aan het spelen.
Zo komen we de dag wel door samen, nog even genieten van het weekend. Want daar is het eigenlijk voor bedoeld! Je zou het bijna vergeten 😉

Voor de Friezen onder de lezers: veel plezier op De Veenhoop!
En voor al de rest: geniet nog even van jullie zondag!

xx van ons

3 Comments on “Dweilen met de kraan open

  1. Wat in mooie verslagen weer! Wat beleven jullie daar toch veel, geweldig om te lezen! Minder van de boiler trouwens.. Hopen dat jullie snel weer warm water hebben 😛 Succes 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: