Lake Kariba

De weken gaan hier snel voorbij de laatste tijd, met al die weekendjes weg 🙂

Afgelopen zaterdag zetten we koers naar Siavonga; hèt Zambiaanse vakantieoord aan Lake Kariba. De rit er naartoe duurde 3 uur en was verrassend leuk; waar het landschap tussen Lusaka en Livingstone eentonig blijft, wordt het richting Siavonga steeds heuvelachtiger met veel bochtwerk en mooie uitzichten. Afrika trekt aan je venster voorbij met al die huttendorpjes, Baobab bomen en rode aarde. Niet dat Andres daar aandacht voor had, hij wilde vooral Musti kijken en UIT de auto.

 

dsc01014
On the road

Lake Kariba is een stuwmeer van meer dan 5000 vierkante kilometer grootte.
Voor de geïnteresseerden: dit is ook het meer waaraan boer Marc woont, van het nieuwe seizoen Boer Zoekt Vrouw NL 😉
Nu is de Zambiaanse kant van het meer toeristisch niet zo heel erg ontwikkeld, dus Siavonga is een heel normaal Afrikaans dorp, met als enige verschil dat er ook hotelresorts zijn. Wij verbleven in een van die resorts, in een familiekamer met zwembad en meer voor de deur. Helemaal niet verkeerd, aangezien het hier weer een paar graden warmer was dan in Lusaka. Afkoeling in het zwembad was zeker welkom!
Het meer is niet geschikt om te zwemmen, door de aanwezigheid van krokodillen, nijlpaarden en een bacterie. Al geven de locals daar blijkbaar niet zoveel om; laat in de middag werden de kleren gewassen in het meer en de kinderen zwommen er rond.

dsc00935

Andres vond ons dagelijkse zwempartijtje geweldig, als we de zwemband tevoorschijn haalden werd hij al helemaal hyper. Moest hij hem nog even “opblazen” 🙂

We hebben ook een boottochtje gedaan richting stuwdam, maar vanaf het water kun je deze alleen vanaf een afstand bekijken dus dat viel een beetje tegen. Wat er nog meer tegenviel was dat Andres na een enthousiaste start steeds stiller werd. Gelukkig hadden we niet een te lange tocht geboekt want aan het eind hing hij als een zielig vogeltje in mijn armen. Maar eens terug aan wal was hij gelukkig snel weer zijn stoere zelf.

 

 

dsc00887
Boottochtje op Lake Kariba

Omdat we de stuwdam toch ook wel eens van dichterbij wilden zien, zijn we er zondag met de auto naartoe gereden. Eigenlijk ligt de dam op de grens tussen Zambia en Zimbabwe, dus zijn we in Zimbabwe geweest. Maar niet officieel; als je alleen de dam wilt bezoeken dan kan dat zonder de douane formaliteiten. Je moet alleen een identiteitsbewijs tijdelijk achterlaten bij immigration en een formulier invullen. Ze scheuren dan een stukje papier van hun kladblok, waarop ze twee stempels zetten, en dan mag je de grens over.
Als je dan naast of op de dam staat blijkt deze toch wel heel indrukwekkend te zijn. En 128 meter is best hoog als je lichtjes hoogtevrees hebt…

dsc00967
Kariba dam

We hadden in het hotel ook gevraagd wat er nog meer te zien was in de omgeving, en het antwoord was “not so much”. We hebben dus vooral genoten van het weer, het hotel en elkaar. We hadden ten slotte ook iets te vieren; het was ons 10 jarig jubileum :O
Toen we dinsdag thuiskwamen kregen we een mooie bos bloemen van de buren, en hebben we nog een beetje verder gevierd met een bbq.

Maar nu zijn de vakantiedagen toch echt op, en dus moet er gewerkt worden tot aan de kerstvakantie. Dan staan er drie weken Friesland en België op de planning. Ook heel leuk! Hopelijk is Marc tegen die tijd druk bezig met buizen in de grond leggen, want tot op de dag van vandaag heeft hij hier nog geen buis gezien. Nu is er natuurlijk ook veel voorbereidend werk, maar zo langzamerhand wordt het wel tijd dat hij kan gaan doen wat hij graag doet! Dus laat maar komen die buizen…

Andres en ik zullen ons ook wel vermaken, zeker nu Andres in sneltreinvaart het stappen onder de knie gekregen heeft. Hij ziet opeens allemaal nieuwe mogelijkheden, en ik nieuwe gevaren, dus we houden elkaar wel bezig!
En verder vermaak ik mij met bloggen, nu ein-de-lijk met wat ondersteunend beeldmateriaal! Binnenkort wijd ik een hele blog aan “oude” foto’s om jullie een kijkje te geven in ons Zambiaanse leven.
Naast deze blog schrijf ik sinds kort ook voor www.kidsopreis.com ; een hele leuke en interessante site voor reislustige ouders! Wij komen de zomer dus wel door hier.

Groetjes uit Lusaka xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: