Een hond, een gekko en balletjes

Het heeft geregend! Niet zo lang of veel, maar toch. Het begin is er.
Verder blijft het nog gewoon zweten hier, zeker ook omdat we een hond te leen hadden. Charles, Cilia en Harald waren op vakantie dus mochten wij op Teddy passen.
Teddy is een niet zo kleine hond, en heeft dus de nodige beweging nodig. Hitte of niet.
En zo werden we ’s ochtends al wandelend met z’n drietjes wakker en gingen we laat op de middag nog een blok om. Met een kind word je op straat al aangesproken, met een kind en een hond nog meer. Het leverde een paar leuke gesprekken op.

Het gesprek van vorige week, met de landlord, heeft effect gehad.
Maandag stond er inderdaad iemand op de stoep om de ramen en deuren op te meten. Woensdag kwam er iemand de keuken afkitten en donderdag werd de badkamer opgevoegd. En zo komt het dat we nu naast grijze- en bruine- ook witte voegen in de badkamer hebben! Het wordt een vrolijke boel 😉 Hopelijk is het voor de mieren en ander ongedierte nu ook een stuk moeilijker om binnen te komen….

Het enige diertje waar we blij mee zijn is Pekko, onze huisgekko. We hadden er al eentje in de slaapkamer, maar tegenwoordig zit er ook vaak eentje in de woonkamer.
Toen Andres hem op het plafond zag zitten liep hij meteen naar de vliegenmepper, het was duidelijk wat hij wilde :O Maar aangezien een gekko juist helpt om vliegjes en muggen te verwijderen besloten we dat dat geen goed idee was.
We hebben hem dus een naam gegeven en Andres gaat meerdere keren per dag achter het gordijn kijken of Pekko er nog is. Soms wel en soms niet, maar het is grote pret als hij het beestje ziet wegrennen.

Grote pret was het ook toen we van de week bij een nieuw vriendje gingen spelen hier in de buurt. Die had zoveel speelgoed, Andres wist niet waar hij moest beginnen.
Thuis hadden we ook lol in zijn opblaaszwembadje. Ik had het schoongemaakt maar toen ik het wilde vullen bleek dat er geen water was. Gelukkig vond ik in de winkel een zak met 100 balletjes, dus toen had hij opeens een ballenbad!! Het zijn er nu nog maar 80 denk ik, want ze vlogen overal naartoe. Maar lol hadden we!
img_9762
Marc kon zijn lol ook niet op vorige week; hij mocht zijn rijexamen doen voor vrachtwagens boven de 16 Ton. Maar waar ik slechts enkele minuten door de buurt hoefde te tuffen, moest hij maar liefst twee testen afleggen, midden door de stad! Eerst in een grote vrachtwagen, daarna in een grote passagiersbus.
Met mijn verhaal in zijn achterhoofd beperkte hij zijn snelheid tot 40km/h – maar al snel werd hem gezegd gas bij te geven. Als je namelijk in een vrachtwagen kunt rijden ben je beter dan een autochauffeur, en mag je sneller rijden…
Marc is nu dus ook een bijzondere ervaring – maar ook een rijbewijs rijker!

Ik ben van de week de weg op geweest voor Apters; samen met Kenneth ben ik een stoel gaan bezorgen bij een jongetje. Niet bij hem thuis, want hij woont samen met zijn moeder helemaal in het noorden van Zambia. Ze zijn speciaal voor de stoel naar Lusaka afgezakt, waar ze bij een familielid logeerden in afwachting van de stoel.
De kosten voor de stoel en het vervoer kunnen ze helemaal niet betalen, maar Apters heeft voor sponsors gezorgd waardoor het eindelijk mogelijk was.
img_9743
Het jongetje was een jaar of 8 en kon alleen liggen of op schoot zitten. Nu kan hij eindelijk zitten, hij ontspande helemaal in de stoel. De moeder was geëmotioneerd en wist niet hoe ze ons moest bedanken. Mooi om te zien, daar doen we het voor! Maar ook wel een beetje confronterend… Want had datzelfde jongetje in Nederland of België gewoond, dan had hij nooit 8 jaar hoeven liggen. Dan had hij al 8 jaar therapie achter de rug en een mooie elektrische rolstoel. Nu heeft hij een stoel om in te zitten, that’s it.
Ik ben altijd al een mietje geweest, dus dat doet me dan toch wel wat. Toen ik thuiskwam en Andres met uitgestrekte armpjes en een grote glimlach naar me toe kwam gerend, heb ik hem een hele dikke knuffel gegeven…. * count your blessings *

Maar nu is het zondag, BBQ dag!! De tuin van de buren is het decor voor een waarschijnlijk heel gezellige middag. Een hapje, een drankje, gezelligheid en zon. Ik teken ervoor.
Dat het eigenlijk een afscheids-BBQ is dat verdring ik denk ik nog even….

Fijne zondag allemaal xx

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: