Stromende regen en Harvey Tiles

En ja hoor, het is gelukt! De hele week is er met man en macht gewerkt, en nu zijn we aangesloten op de generator! De stroomonderbrekingen van ZESCO duren ongeveer 6 uur per dag, en maken het soms moeilijk om het huishouden te regelen. Staat de wasmachine net te draaien of de saus te pruttelen, gaat natuurlijk net de stroom uit. En op het heetst van de dag is het stiekem ook wel fijn om de airco aan te kunnen zetten.
Maar dat is nu verleden tijd, en samen met onze nieuwe eettafel weer een hele verbetering aan ons huisje!

 

img_9919

Vandaag is de airco waarschijnlijk niet nodig, de maximum temperatuur is 22 graden en momenteel is het nog wat frisser. Vannacht werd ik wakker van de kletterende regen, en het is nog niet echt droog geweest. Super voor het land, regen was echt nodig.
Iets minder leuk dat het vandaag de maandelijkse markt is, en alles blank staat. Ik stond vanochtend om kwart voor 7 de auto vol te laden met spullen van Apters, in de stromende regen. Eenmaal aangekomen op het terrein alles weer uitgeladen en toen Kenneth en Thomas geïnstalleerd waren onder hun tentje waren we alle drie kleddernat.
Ik ben naar huis gereden en heb droge kleren aangetrokken. Hopelijk kunnen de mannen zich daar een beetje warm houden….
Wij skippen de markt vandaag, ik had het na het half uurtje ploeteren door plassen en modder wel gezien daar.

Dus vandaag een lekker thuis-dagje. In plaats van een ondernemende zaterdag en luie zondag, ruilen wij de boel lekker om dit weekend. Of misschien worden het wel twee luie dagen, ook helemaal niet verkeerd voor een keertje!
Marc en Andres zitten voor de smurfen; Andres kwam aanzetten met zijn smurfen t-shirt, hard “murf murf” roepend en naar tv wijzend. Ook dat moet kunnen op een luie zaterdag.

Jammer genoeg lekt de veranda als het hard regent, dus ons buitenspeelplaats is niet echt een optie vandaag. Als het goed is wordt dat aangepakt als wij in België/Nederland zijn.
De asbestplaten worden dan netjes weg gewerkt en het lekken zou ook over moeten zijn.

Hopelijk krijgen we een dak van Harvey Tiles, de beste dakbedekking ever. Als we de reclame mogen geloven. Deze is overal in het straatbeeld aanwezig en wij zijn fan. Hoewel het vaak lastig fotograferen is vanuit de auto, hebben we inmiddels een aardige collectie (mede dankzij Charles en Cilia). Zie hieronder een geweldig staaltje marketing – wat moeten ze een lol gehad hebben tijdens het bedenken ervan 🙂

 

Fijn weekend allemaal, een stuk kouder waarschijnlijk, maar misschien met sneeuw in plaats van regen?!

Groetjes van ons xx

 

One Comment on “Stromende regen en Harvey Tiles

  1. Wauw, dan zijn wij op tijd weg. Maar zitten hier nu wel in de kou! Wel jammer van de markt. Fijn dat de generator nu eindelijk werkt en je gewoon binnen en op jouw tijdstip kunt koken enz. Leuk om jullie zover volgen.
    Groetjes Herman en Ine

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: