Geluk en goede voornemens

IMG_0132.JPG
Ik lig op mijn rug op de stenen grond, te kijken naar het rieten dak boven me en de blauwe lucht buiten. En heb een heus geluksmoment.
Hoe anders was het nog een paar minuten daarvoor. Toen stond ik in een niet-lichaamseigen pose op mijn matje te zweten. Dat was niet bepaald wat ik versta onder geluk. Maar nu klopt het weer allemaal; lekker geslapen vannacht, opgestaan met een vrolijke Andres en na het ontbijt een uurtje tijd voor mezelf tijdens de yoga les. De zon schijnt en er is een lekker briesje, maar zelfs bij eventuele regen zitten we hier goed. De yoga wordt namelijk gegeven in een open “hutje” met rieten dak en wapperende doeken in plaats van muren.

Beetje zoals onze veranda dus. Behalve dat die geen rieten dak heeft, en ook geen wapperende doeken. Maar hij is wel open, tot groot geluk van Andres.
Op de veranda heeft hij een eigen speelhoek, met rubberen tegels, speelgoed en zelfs een ballenbad. Maar nee, de tuin; dat is waar hij wil zijn. En dan eigenlijk vooral in die van de buurtbewoners. En zo kom ik dus ook nog een beetje aan bewegen toe. Alhoewel dat laatste nog wel een verbeterpuntje is. Alleen de metertjes die we in Sugarland maken zijn niet genoeg. Ik zal er maar (weer) een goed voornemen van maken, het is er tijd voor.

Het zijn namelijk nogal culinaire weken geweest. Toen het vertrek van Charles en Cilia naderde moesten we nog een laatste keer naar Latitude 15, Three Trees en… Er was nog een BBQ en we lunchten wat af. Toen ze vertrokken waren dacht ik dat het heel wat zou verminderen met de BBQs en etentjes. Maar toen kwam Jan, de nieuwe buurman.
Die ook graag eet. En nog beter: heerlijk kan koken!
Dus zijn we weer op ronde langs de lokale horeca en kregen we naast onze deur vers bereide vol au vent (koninginnenhapje, videe, pasteitjes, ragout….) en Marokkaanse stoofschotel geserveerd. Van geluk gesproken! En nu moeten de feestdagen nog komen… 😉

De afgelopen week is voorbij gevlogen. De ochtenden zaten weer goed vol, onder andere met een aantal ritjes voor Apters en een nieuw speelklasje voor Andres.
’s Middags slaapt hij meestal een paar uurtjes, dus kon ik eindelijk mijn schrijf-achterstand een beetje bijwerken. Zowel Apters als het schrijven vallen onder de categorie “tijd voor mezelf”, en maken me een gelukkiger mens. En dan is er natuurlijk nog Andres; het grootste geluk!

En vanochtend dus yoga. We deden veel grondoefeningen deze keer. Klint lekker ontspannen en makkelijk, is het totaal niet.
Nu ben ik sowieso al niet echt de meest rustige, gebalanceerde en lenige persoon. Dus ik sta regelmatig te grommen op een matje omdat iets me niet lukt (hoe DOEN die anderen dat??!). Vandaag was er echter nog een extra moeilijkheidsgraad; mieren. Het is heel moeilijk om te concentreren en een houding vast te houden (ALS ik die dan eindelijk gevonden heb….) als er een kolonie mieren over je lichaam marcheert. Maar aan het eind van elke les, als ik naar het rieten dak en de lucht lig te staren, ben ik dus helemaal zen en gelukkig. En klaar voor het weekend!

Marc zijn laatste werkuurtjes voor deze week zijn aan het wegtikken. En na het weekend nog maar 4 werkdagen te gaan, want volgende week rond deze tijd hopen we te landen in Amsterdam! Heerlijk een paar weken vertoeven tussen familie en vrienden. Weer even in ons eigen huisje wonen, flink winkelen en (daar gaan we weer) al die dingen eten die we hier niet kunnen vinden. Ik schrijf vast op: goed voornemen #1 voor 2017 – sporten

Nog een paar plaatjes van vleermuizen in Brentwood Drive, hier vlakbij. Ze zijn met zovelen, dat er zelfs takken afbreken door het gewicht van al die vampiertjes

Groetjes uit Lusaka!! xx

5 Comments on “Geluk en goede voornemens

 1. Die mega grote vleermuizen zag ik ook in Gambia. Vond ze prachtig en mysterieus.
  Knap dat je ondanks de mieren ‘zen’ genoeg was om te blijven yoga’en.
  Zou er denk ik eerder een dansje van maken om ze van me af te kloppen. 😂
  Ik heb vast ergens een post gemist, maar hoe ben je bij Apters terecht gekomen?

  Like

  • Apters verkoopt allerlei leuke handgemaakte dingen op de markt, om wat extra geld te genereren. Ik bestelde een speelgoedbox bij hen met de naam van mijn zoontje en ben die gaan ophalen bij hen. Toen een praatje gemaakt en gevraagd of ik eens langs mocht komen op woensdag tijdens de therapie. En van het een kwam het ander 🙂 Ze leveren goed werk en konden wel wat extra handen (en een auto) gebruiken! Fijn weekend, groetjes Elske

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: