Eerste schooldag

Maandag was het zover; Andres zijn eerste schooldag.
Ik zette hem om half 9 af, en na nog een kusje stond ik weer bij mijn auto. Vrije tijd!!!!
Ik kon vanalles doen. Niemand om rekening mee te houden.
En Andres zou het vast leuk hebben op school. Hopelijk.
img_0833

Ik had met de juffen afgesproken dat ze zouden bellen zodra hij er genoeg van had, of als hij moest huilen. Ik besloot eerst naar huis te rijden en alvast te koken. Na drie kwartier waren alle voorbereidingen getroffen, en had ik nog niks van de school gehoord. Ik kon dus nog iets doen. Maar wat..? Ze konden elk moment bellen; een uurtje is voor een eerste dag al heel wat zeiden ze. Dus ver van huis kon ik niet meer.
Ik besloot alvast richting school te rijden, en bij de Pantry een Cafe Latte te drinken. Een tweede koffie kon ook nog wel, het smaakte goed. Maar toen was het bijna 11 uur, en had ik nog steeds niks gehoord. Ik had genoeg koffie voor de hele dag binnen en wist niet meer wat ik nog meer zou kunnen doen. Dus reed ik naar school.

Best spannend, zo’n eerste schooldag.
Vooral voor mij, zo bleek 😉 Andres was lekker buiten aan het spelen. Hij zag mij eerst niet, maar ik hem wel. En wat was ik blij dat hij niet beteuterd in een hoekje zat weg te kwijnen. Hij vond het prachtig! Toen hij mij in het vizier kreeg was hij een en al enthousiasme, en moest ik mee naar de glijbaan, de trap, de auto’s, de zandbak en de schildersezel.
Hij had het drukker gehad dan ik zo te zien… Ik moest hem letterlijk vangen en oppakken om hem mee naar huis te krijgen, en onderweg kreeg ik een heel “verhaal” te horen. Voor het rode stoplicht attendeert hij mij meestal op het “flietuch” (vliegtuig) dat daar op de muur geschilderd is; “airplane” riep hij nu enthousiast. Op de eerste schooldag al iets geleerd, met de Engelse taal komt het vast ook wel snor! Kleine jongetjes worden (heel snel) groot….

Dinsdag- en woensdagochtend kwam hij met zijn rugzak in zijn hand vragen om zijn drinkbeker. Hij moest weer naar school! Vol vertrouwen zette ik hem dan ook af, om hem om 12 uur weer op te halen. Bikkel! Hij was wel moe woensdag, maar vindt het prachtig. Na schooltijd gingen we nog even naar papa, die vlakbij huis met de kraan aan het werk was. En thuis spelen we dat nu alweer de hele week na.


De vrije tijd leverde mij een nieuw adresje op; ik vond een nieuw groentenwinkeltje op de route tussen huis en school. Ze hebben een beperkt aanbod, maar allemaal lokaal geteelde groenten voor een degelijke prijs. Als aanvulling op de courgettes uit onze eigen tuin 🙂


Ook ben ik eindelijk weer eens naar yoga geweest (viel dat even tegen :O) en ging ik woensdag met Kenny (van Apters) mee naar een samenkomst van de International Women’s Club of Lusaka. Als ik echt niet zou weten wat ik met mijn tijd zou moeten doen zou ik me hier ook bij aan kunnen sluiten (no thanks). Ze organiseren van alles en proberen overal geld los te krijgen voor goede doelen. Apters was een van de 15 geselecteerde organisaties die een cheque van hen overhandigd kreeg. Heel fijn!!

Wel jammer dat het een beetje een saaie bedoening was, en dat het nemen van de groepsfoto achteraf even lang duurde als de ceremonie. Maar we staan er toch maar mooi op (al denk ik niet dat we de foto zelf ooit te zien krijgen). En het geld is meer dan welkom.

Gisteren ging ik even naar de dokter omdat mijn oog wat irriteerde. Ik kreeg oogdruppeltjes voorgeschreven en toen ik deze ging ophalen bij de apotheek hing daar een heel verhelderend briefje:
img_0860
Vanochtend mochten Marc en ik ons rijbewijs ophalen, jeej! Na een goede 4 maanden wachten was het eindelijk zo ver. Natuurlijk bleek Marc zijn achternaam niet goed gespeld te zijn, ondanks dat we dat de vorige keer hadden laten verbeteren. Maar het was geen probleem; ze printten het gewoon even opnieuw!! Wel bizar, als je bedenkt dat de reden dat we 4 maanden moesten wachten was dat het “niet zomaar even geprint kon worden”…? Maar wat maakt het uit; we zijn nu helemaal legaal dus laat die controle’s maar komen!
img_0869
Niet dat er momenteel veel gecontroleerd wordt; waarschijnlijk heeft meneer agent geen zin in een nat pak. Want regenen doet het hier nog steeds zeer regelmatig.
Vorig weekend viel daardoor een beetje in het water, maar dat mocht de pret niet drukken.

Ik denk dat we de komende weekenden gewoon geen plannen meer maken, en wel zien wat de dag brengt. Fijn weekend allemaal xx

 

 

 

 

2 Comments on “Eerste schooldag

 1. Fijn weekend ook voor jullie en hopelijk zonder regen. Wat fijn dat Andres het zo leuk vindt op school. Geniet van je “eigen tijd” Elske.

  Groetjes Ine

  Like

  • Bedankt! Voor jullie hetzelfde.
   En lekker inderdaad, dat ik wat dingen voor mezelf (en Apters) kan doen zonder schuldgevoel 🙂
   Groetjes!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: