Modder

Er is niks zo lekker als gaan slapen terwijl het regent.
De dag is voorbij en het bed lonkt, zeker aan het eind van een drukke werkweek. De regen drupt op het dak en het rommelt en flitst in de verte. Je bent dankbaar voor het dak boven je hoofd en de dekens waaronder je ligt. En het ritmische getik helpt je binnen no-time in slaap.

Wakker worden met regen is daarentegen een stuk minder leuk. De dag is nog nieuw, en ligt voor je. Maar je weet dat zodra je de deur uit wilt, je het met een nat pak zult moeten bekopen. Andres zal moeten wachten met buitenspelen tot het stopt, of in ieder geval wat vermindert. De waterplassen maken het daarna wel weer helemaal goed!

Maar wie er natuurlijk ècht last heeft van de regen is Marc – en bij uitbreiding heel Denys. Het natte pak zijn ze inmiddels wel gewend, en hoewel dat vervelend is zullen ze het niet snel koud krijgen hier. Het werken zelf wordt alleen een stuk uitdagender….
Gisteren hebben ze een weg opengebroken en een sleuf gemaakt, met de bedoeling de net geloste buizen hier in te leggen. Maar waarschijnlijk hebben ze daar na vannacht een soort kolkende modderrivier aangetroffen, en leg daar maar eens netjes een buis in….
Een waterleiding met wateroverlast, het kan blijkbaar. Maar om met Andres zijn woorden te spreken: “kunnen ze het maken? Nou En Of”!

Gelukkig was het afgelopen maandag droog, want zelfs na 3 droge dagen liggen de sloppenwijken er nog nat en blubberig bij. Drainage of waterafvoer kennen ze hier niet dus mijn auto zag er verschrikkelijk uit na een uurtje of wat in de modder van Chawama en Kalikiliki. We brachten twee stoeltjes en een looprek naar de plaats van bestemming, en de kindjes uit Jonathan zijn straat stonden weer te lachen en gieren rond mijn auto. Waar ze eerst nog verlegen lachend wegrenden als ik naar ze zwaaide, zijn ze inmiddels niet meer weg te slaan als we in de buurt zijn. Dit is het stelletje ongeregeld:

Vinden ze trouwens prachtig; zo’n foto van zichzelf zien.

Ik maakte Kenny van Apters ook blij met een foto. Een tijdje geleden kwamen we de dokter tegen die zijn voeten rechtgezet heeft. Voor de operatie liep Kenny op de bovenkant van zijn voeten, zeer pijnlijk. Nu staan zijn voeten “normaal” en kan hij schoenen dragen. Met zijn krukken kan hij zich nu prima voortbewegen. Dat Kenny de man dankbaar is zal wel duidelijk zijn! Hij vroeg me dan ook een foto van hen twee samen te maken, en deze naar hem door te sturen. Ooit zou hij die dan laten printen en tonen aan zijn vrouw en zoons. De dokter moest een ereplaats in hun huisje krijgen. Ik besloot hem zelf te printen en had nog een ongebruikte fotolijst liggen; een mooi cadeautje leek mij.
Kenny wist niet waar hij het had toen ik het hem gaf, en inmiddels heb ik al een telefoontje, sms en email gehad met dankbetuigingen namens hem en zijn gezin. Zij blij, ik blij 😉

Andres kwam ook modderig van school maandag; resultaat van weer een hele ochtend in de zandbak. We hebben inmiddels thuis ook een zandschelp staan, kan hij er maar op los scheppen.

Het was een korte schoolweek voor hem, want woensdag was het natuurlijk International Womens’ Day en dat wordt hier gevierd. Vrije dag voor de juffen!
Andres en ik waren uitgenodigd bij Corine voor een heerlijk ontbijt en een gezellige ochtend. Met Lydia koppelde ik het nuttige aan het aangename deze week; elke keer als we boodschappen deden zochten we een koffietentje in de buurt. Ook heel gezellig! Gisteren avond bracht ze me een pan Jollof Rice; een Ghanese specialiteit. Na afgelopen weekend wist ik al dat ze lekker kon koken, en nu worden we alweer verwend.

Wij gaan straks, net als Marc, de modder trotseren. Hopelijk is de regen voorlopig even op, en kunnen we dit weekend lekker naar buiten. Ons eerste weekendje weg van dit jaar is ook geregeld; met pasen zitten we in Lower Zambezi! Mèt de buren en Lina, ons eerste bezoek uit Nederland! Kan alleen maar gezellig worden.

Maak er een leuk weekend van allemaal! xx

 

 

 

 

 

 

 

 

One Comment on “Modder

  1. Leuk dat he samen met Lydia wat doet😘. Jullie gaan dus ook naar Lower Zambezi, heerlijk. Doe je Kennedy de groeten van ons.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: