Guava madness

Waar het mangoseizoen (jammer genoeg!!) bijna op zijn eind is, is het nog volop guava-tijd. Ik ben er nog steeds niet over uit hoe je ze nu precies moet eten, en of ik ze nu echt lekker vind. Guavas zien er wel een beetje uit als limoenen, maar dan met een zachtere schil. De binnenkant is zacht en roze met witte pitten. Ik dacht dat het dus allemaal om die binnenkant ging, maar ik vontijdd het vruchtvlees eigenlijk een beetje snotterig en de pitten zijn onmogelijk door te bijten en onprettig om zo door te slikken.

Maar toen zag ik sommige mensen juist de buitenkant opeten, en de binnenkant weggooien. Ik nog maar eens een guava geplukt dus, maar ook nu weer zonder veel succes. Raar, want ik ben wel gek op guava sap, -jam en gedroogde guava. Om van de geur nog maar te zwijgen, kan zo in een flesje van Escada (voor iedereen die mij nog kent van mijn uitgaansjaren; dat was dus Escada ;)).
IMG_1462
Dit hierboven is de guavaboom in onze tuin. Justin is de eetrijpe vruchten aan het plukken (zoekplaatje!). Vooralsnog heb ik een haat/liefde verhouding met de boom.
Onze oprit (en vaak ook mijn auto die daar staat) is 1 grote guava madness; de overrijpe vruchten vallen uit de boom en zorgen voor guava moes. Plakkerige rommel is het en dan hebben we het nog niet over de honderden fruitvliegjes. Maar rot of niet, het blijft heerlijk ruiken!

Het was een rustige week – ik spreek voor mezelf, niet voor Marc 😉
Terwijl Andres op school de boel onveilig maakte, deed ik mijn ding bij Apters.

Lydia is weer vertrokken richting Ghana en ik heb weer wat meer tijd achter de laptop doorgebracht. Eindelijk (oeps…) mijn blog over Lusaka doorgestuurd (https://ikwilmeerreizen.nl/wereldplekken/lusaka-zambia-reistips/) en ik heb her en der nog een paar blogjes beloofd, dus dat werd tijd!

Het wordt ook tijd dat we hier visite krijgen! Over 2,5 week bijt Lina de spits af en we hebben er al zin in! Speciaal voor ons laat ze haar good old backpack thuis, en komt met een koffer vol spulletjes deze kant op. De Nederlandse kaas is op, dus ook dat werd tijd 😉
En verder hebben we nog allemaal leuke en lekkere dingetjes besteld die hier niet te verkrijgen zijn. Voelt een beetje alsof Sinterklaas in eigen persoon langskomt! Maar dan veel gezelliger 🙂

En nu ga ik snel kijken of er in het nieuwe zomergeurtje van Escada niet toevallig guava zit. Dan kan dat nog net mee in de koffer 😀

Geniet van jullie weekend!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: