Zomervakantie

Andres heeft zomervakantie. En dat midden in de Zambiaanse winter 🙂
Afgelopen woensdag was zijn laatste schooldag, en waren ouders uitgenodigd om te komen kijken naar het ingestudeerde showtje. Andres sprak al een week over de “sleeping elephants” dus ik was wel benieuwd.
Alleen bleek hij toch een beetje onder de indruk van alle aanwezigen, en huilde hij net zo lang tot hij bij mij op schoot mocht zitten naast het “toneel”.

Samen keken we hoe de sleeping elephants wakker werden en hoe de leeuwen gingen jagen.  Aangezien Andres niet de enige afhaker was deden de juffen de liedjes nog een keer opnieuw en sloten er meer en meer kindjes aan.
Andres deed uiteindelijk ook mee met het slaapgedeelte, maar wat nou jagen of trompetteren; hij ging “jumpen”. Ook goed. Hij had lol en daar ging het uiteindelijk om.

Na de kleintjes waren de grotere kindjes aan de beurt. Natuurlijk waren de kleintjes niet te houden op de grote speelplaats, dus veel hebben we hier ook niet van gezien.
Maar ze hebben nog lekker een keer gespeeld op de grote glijbanen en er was taart en ander lekkers. Andres kreeg een beker water van mij, maar hij was zo slim om deze stiekem te laten bijvullen met fruitsap 😉

Veel gezinnen gaan in de vakantie terug naar land van oorsprong; het belooft een rustige tijd te worden. Een hele verandering, van alle dagen spelen naar alle dagen thuis (saai!!!!). Maar we zullen hier en daar een playdate proberen te versieren en volgende week mag hij op kamp. Klinkt spannender dan het is; het zijn speel- en knutselochtenden onder begeleiding. Maar met leeftijdsgenootjes en zelfs een aantal klasgenootjes. En dat is natuurlijk net wat we nodig hebben.

Voordeel van de vakantie is dat we – nu het nog niet te warm is ’s ochtends – weer wat meer aan de wandel kunnen. Groot verschil met vorig jaar is (buiten dat Cilia, Harald en Teddy niet mee zijn) dat Andres “selffff” wil stappen. Het wordt dus zoeken naar een compromis, maar dat komt vast helemaal goed. Gisteren wandelden we naar de poes en gingen we kijken bij de “excavators”. Marc liep daar ook ergens rond maar die hebben we maar niet gestoord. Hij heeft tijdelijk een extra lasser en kan dus wat extra meters maken.

Wie ook extra meters gemaakt heeft is Andres. Hij groeit als kool en zijn ledikantje wordt steeds krapper. Aangezien we hier nog ongeveer een jaar zitten, hebben we besloten een peuterbed te laten maken. Kennen ze hier natuurlijk helemaal niet, dus de timmerman komt even langs van het weekend en we moeten een matrasje laten maken. Andres vindt het een reuze goed idee; hij was vanochtend al in de weer met zijn hamer en zaag.

In de auto onderweg naar The Bed Shop probeerde ik hem nogmaals uit te leggen dat het bed en matrasje eerst gemaakt moesten worden, en dat dat nog wel eventjes gaat duren. Toen we opeens onderbroken werden door een luide PIEP! Na maanden van stilte besloot mijn radio opeens weer aan te springen. Duurde even voordat ik dat door had, want het was een hele luide piep, maar toen bleek dat mijn volume op 68 stond. Vast nog van toen ik niet door had dat hij er echt mee opgehouden was.
Maar ik drukte er dus snel een CD-tje in en zag de titel verschijnen. Dat ging goed. Er waren lichtjes en ik zag de seconden wegtikken. Er ontbrak maar 1 detail: het geluid. Zelfs met het volume op 68….. Misschien toch eens werk van maken.

Zo zien onze komende weken eruit 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: