Aftellen!!

De eerste sneeuwvlokken zijn gevallen in België en morgen komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan Lusaka. Het kan dus niet anders dan december zijn! Of hoe snel een jaar voorbij kan vliegen.

Van mijn zus hoor ik hoe de kinderen aftelden naar de aankomst van Sinterklaas, en nu naar pakjesavond. Toen kwam bij ons het besef dat Andres eigenlijk helemaal geen idee heeft wie of wat Sinterklaas is. Snel een paar liedjes en filmpjes opgezocht op YouTube zodat hij hem in ieder geval herkent.
Het is toch een beetje anders, als je de Goede Sint en zijn Pieten niet op elke straathoek of in de krant tegenkomt. Wat het verder precies allemaal inhoudt is dan ook nog een beetje vaag voor Andres, maar dat maakte het cadeautje dat hij van de week in zijn schoen vond niet minder mooi! Dankzij mijn lieve oom en tante is hij ook al vertrouwd met kruidnoten; deze zaten in een pakketje dat we onlangs van hen ontvingen. We hebben er al heerlijk van gesmuld, alleen snapt Andres nog niet dat die eigenlijk gelinkt zijn aan Sinterklaas. Het zijn gewoon lekkere “koekies”! Ik ben benieuwd wat hij morgen van zijn eerste echte ontmoeting met Sinterklaas zal vinden….


Hier zijn we al helemaal in kerstsferen, met kerstbomen in alle winkels en op school, en de jingle bells schallen al door menig luidspreker. Maar dat gaat me nog een beetje te snel allemaal. Het is nog maar net december en er is nog zoveel leuks op komst voordat de kerstman zijn intrede doet!

Het eerste – en meteen allermooiste – cadeautje is er sinds afgelopen zaterdag: Tymen Kats. Mijn lieve nieuwe neefje. Ook kleine zusjes worden groot, en dus werd ik (nog een keer) trotse tante.
Wat wel raar is, is dat het zusje zwanger werd toen wij al hier in Zambia zaten, en ze nu dus bevallen is voordat we terug in Europa zijn. Ik heb haar dus nooit zwanger gezien!! Behalve via Skype, FaceTime en WhatsApp natuurlijk, maar dat is toch niet helemaal hetzelfde….

Toch wel een dingetje dus, die afstand…. Zo ook toen het even helemaal niet zo goed ging met pake en beppe. Geen bezoekjes, knuffels of andere steun van onze kant, terwijl we dat zo graag zouden willen!

Ook waren er ouders die 60 jaar werden en een oom en tante die hun huwelijksjubileum vierden; groot feest met de hele familie samen. Behalve wij.
Vrienden waarvan je voorheen zo’n beetje alles wist en mee beleefde; nu heb je soms geen idee waar ze mee bezig zijn.
Geen spontane bezoekjes, kopjes koffie of andere gezelligheid in Friesland of België.
En dat hebben we best wel weer gemist het afgelopen jaar.

Dus tellen we af naar volgende week vrijdag, want dan is het zover! We vliegen via Dubai naar Nederland, waar we op 13 december hopen aan te komen.
Dan gaan we denk ik in 1 streep van de luchthaven naar Tymen, deze tante kan niet meer wachten 🙂 En daarna twee weekjes om met de Friese achterban te socializen. Heerlijk!

Na kerst zetten we koers naar België alwaar we heel erg gaan genieten van ons eigen huisje (je zou het bijna vergeten) en de vrienden en familie daar. Veel om naar uit te kijken dus, de koffers staan al bijna klaar. En dat voor iemand die normaal gesproken pas een dag van tevoren inpakt. Het enthousiasme is groot, we hebben wat in te halen!!

Groetjes uit Lusaka, en wie weet tot snel “in het echt” 🙂

 

One Comment on “Aftellen!!

  1. We tellen niet alleen pakjesavond af, maar ook tellen de kinderen hoe lang het nog duurt voordat ze Andres weer in het echt zien! Vergeet z’n zwembroek niet (en die van jullie), want zwemmen met Andres wordt hier dagelijks genoemd!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: