Elske in Zambia

In mei 2016 kregen we de kans om naar Zambia te verhuizen, en die pakten we!
Doodeng was het, maar ook spannend. En erop terugkijkend kan ik niet anders zeggen dan dat ik BLIJ ben dat we het gedaan hebben!!

Want wat een ervaring was het om opeens in Afrika te wonen… Een ander klimaat, andere cultuur en andere omgeving. Zoveel geleerd en zoveel gedaan.
Dingen die ik vroeger op Discovery zag, als ik op zondagochtend met heit mee keek, maar waarvan ik nooit dacht dat ik ze ooit in het echt zou doen; op safari, vliegen in een helicopter, varen tussen de nijlpaarden…

Dat het een pittige overstap was van fulltime werken naar fulltime moederen kan ik wel zeggen. En dat ik soms helemaal tureluur wordt van de kinderen geef ik grif toe.
Maar hoe waardevol is het dat ik Andres zijn eerste stapjes en eerste woordjes zelf heb meegemaakt. Dat ik er was als hij boos was of verdrietig, maar ook blij en trots.

En dan het vrijwilligerswerk. Leek me altijd fijn om te doen, maar wanneer doe je dat dan? Als je fulltime werkt en ook nog een beetje een gezinsleven wilt hebben?
Het kon nu!! En wat een voldoening geeft het om iemand te helpen en te zien dat je een verschil maakt.

Bijna drie jaar woonden we in Zambia. Het heeft ons veel gebracht: gezinsgeluk, ervaring, vriendschappen en veel herinneringen. Die laatsten vind je hier grotendeels terug, enjoy!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: