quarantaine

Reizen in tijden van Covid-19. Het wordt er niet makkelijker op, en zo leuk als het allemaal zou moeten zijn is het ook niet meer. Afgelopen kerstvakantie bleven we bewust in Niamey; niet enkel voor het lekkere weer maar ook in verband met de Coronacijfers en -restricties in Europa. Maar van uitstel komt geen afstel! Het paspoort van Andres kwam op tijd aan in Niamey en na veel gezoek, gezucht en invullen had ik ook alle benodigde documenten die momenteel nodig zijn voor reizen door/naar Frankrijk en België bij elkaar gesprokkeld. En zo vlogen we 19 februari naar België. Door een of ander probleem bij Air France een dagje later dan geboekt, maar gelukkig waren de resultaten van de Covid test nog net geen 72 uur oud en hoefden we die niet opnieuw te doen.

In De Klinge waren de boodschappen besteld en aan huis geleverd (bedankt iedereen!) en dus waren wij klaar voor een weekje quarantaine. We kregen allemaal lieve berichtjes of het wel ging, zo thuis opgesloten zitten. Maar eerlijk? Klopt, er MAG niks als je in quarantaine zit. Maar er MOET ook helemaal niets. En dat is best wel eens fijn! Ongegeneerd overdag tv kijken en de opgehoopte energie konden de kinderen kwijt op de trampoline.

Zo rustig als het bij ons in België was, zo “chaud” was het ondertussen in Niamey. Wij vertrokken wijselijk twee dagen voor de verkiezingen naar België. En de uitslag van diezelfde verkiezingen hield de gemoederen in Niger flink bezig. Protesten, rellen, vernielingen…. 
Na de quarantaine konden wij weer lekker naar buiten, terwijl mensen in Niamey gevraagd werd vooral binnen te blijven. Van goede timing gesproken 🙂

In België gingen we langs de nodige dokters (reden van deze reis), wandelden wat rond, deden af en toe boodschappen (hoe heerlijk zijn die supermarkten!) en zagen wat vrienden en familie. Niks te klagen. Ondertussen deden we aan internetshoppen om onze zeven koffers weer te kunnen vullen voor terugkeer naar Niger: kleding, medicatie, keukenhulpjes, dartsspullen, speelgoed en natuurlijk van alles lekkers…. 

Met een aantal koffers in de kofferbak wilden we de dag voor ons vertrek vast inchecken. Dat kan als je met de trein in Brussel vertrekt, en dat is ideaal in het geval van 7 koffers en twee kinderen. Onderweg naar Brussel stopten we bij het Tropisch Instituut in Antwerpen voor een malariatest. Nora had namelijk koorts, maar een negatieve Coronatest (die we al deden voor onze terugvlucht). Maar ondanks negatieve test werden we als hoog risico gezien, opgesloten in een klein en warm hokje en onderzocht door marsmannetjes. 

Het bleek toch echt geen corona en gelukkig ook geen malaria. Maar diezelfde nacht vliegen was van de baan en dus vertrokken we met de koffers huiswaarts voor een semi-quarantaine. Maar wederom was uitstel geen afstel en een kleine week later waren we terug in Niamey. 

Hier tikken de laatste dagen quarantaine inmiddels weg voor de kindjes: maandag mogen ze weer naar school! De voorspelde rellen van morgen zijn inmiddels “verboden”, wat dan weer inhoudt dat er vandaag groot risico op rellen is. Wij blijven nog wel even thuis, zijn we al gewend. En we kunnen nog wel even uit de koffers leven voorlopig 😉 

One Comment on “quarantaine

  1. Hopelik hâld it aanst rap ris op…foar elkenien op de wrâld en jout it elkenien wer lucht( frisse lucht, sûnder akeligheden….)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: