Kippetjes

Alicia, onze kip, is in de war.
Vanaf de tweede dag dat ze bij ons is, legt ze eieren. Witte, kleine eitjes die ze, al goedkeurend tokkend, door mij laat rapen. Zij trots op haar werk en ik blij met het ei. Tot de dag dat ze niet van haar nest, en dus mijn ei, wilde komen. 

Ik wist even niet wat te doen, en ging na het vullen van voeder en drinkbakje weer naar binnen. Klein paniekje, want ik dacht nu is de kat gesteriliseerd en krijgt de kip babies. Maar Google en mensen met verstand van kippen (of gewoon gezond verstand) stelden me gerust dat ik dat nog makkelijk kon voorkomen als ik het ei op tijd weg zou halen. En dus bonjourde ik Alicia van haar nest en pikte het ei.

Klaar. Dacht ik. Maar ze stopte met eieren leggen, en ging op stenen zitten broeden. Een wijs iemand vertelde me dat dat niet ok is en dat ze zichzelf dood kan broeden enzo.  Dus pikte ik ook de stenen. Elke dag lagen er nieuwe, het is verbazingwekkend hoeveel ronde stenen er in dat kippenhok verstopt zaten. En dat ze die dan ook echt allemaal naar haar nest sleepte…. 

Maar Inmiddels lijkt ze het wat te hebben opgegeven. Of de stenen zijn op, dat kan ook.. 
Ik begin stilletjes aan weer te hopen op verse eitjes! 

In de tussentijd verwen ik haar (en Wilbert ook, dat is stiekem mijn favoriet met zijn pluimen aan zijn voeten, zijn mooie rode kam en zijn heerlijke machogedrag) met lekkere schilletjes en restjes rijst. En na lang aandringen van de buitenwereld heb ik het eindelijk aangedurfd om de kippen los te laten in de tuin. Want ik dacht straks eet de kat de kip op of de kip de kat. Ik ben niet zeker wie zou winnen. Of ze ontsnappen en trekken de wijde wereld in. Weg kippen. Maar iedereen verzekerde me dat kippen honkvast zijn en vanzelf terugkomen naar hun hok als het tijd is om te slapen. Ik dacht ja maar die kennen mijn kippen nog niet. Maar wat blijkt nu? Die gaan dus gewoon terug naar hun hok aan het eind van de dag!
En zo leer ik hier elke dag weer wat bij 🙂

Dat andere kipje van ons werd afgelopen maandag 3 jaar. Er waren taart en cadeautjes! De armband, prinsessenjurk, mega grote zwaan en de twee jurken die ze kreeg, zijn voorlopig favoriet, aanschouw het hieronder:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: