Na de vakantie komt… september

Marc heeft zijn eerste werkweek na de vakantie er al weer opzitten, en ook Andres en ik krijgen weer wat regelmaat en ritme in onze dagen. Helemaal niet verkeerd na die twee losgeslagen weken 😉

Andres is niet meer te houden tegenwoordig. Hij heeft het kruipen tot een topsport verheven en is onderweg naar de gouden medaille. Niet bij te houden!
Hij wandelt aan 1 hand en oefent met los staan. Dus die eerste stapjes zullen er straks ook wel aankomen.
Net zoals de eerste kiezen, twee tegelijk. Gelukkig (voorlopig) zonder al te veel last.
Kan hij nog beter kauwen straks, want hij eet tegenwoordig wat de pot schaft en is daar heel trots op. Sterker nog, als er iets in ons bord ligt wat niet in zijn bord ligt dan wordt hij boos.
Hij prikt dan ook regelmatig met zijn vorkje bij mij of Marc in het bord, of gewoon in de pannen op tafel. Zelfbediening zeg maar.

Vandaag hadden we geen stroom en lunchten we bij Latitude 15. Het was al eventjes geleden maar ze herkenden Andres meteen en hij kreeg dan ook geen tijd om mee te kiezen van de kaart; hij moest spelen. En vooral mee op de foto met iedereen.
Hij had een frietje in zijn handen toen we hem voorbij zagen komen, de snoeperd.
Toen ons eten er was moest hij natuurlijk even mee aan tafel, maar zodra zijn portie binnen was, wilde hij weer “boartsje” (spelen).

Van al dat spelen word je moe dus nu doet hij een dutje. Al vond hij eerst dat hij daar geen tijd voor had, want Justin is in de tuin aan het werk en dat is toch ook wel heel interessant.
Vanochtend heeft Marc 20 zakken zwarte grond gehaald, en samen met Justin een stuk rode grond uitgegraven in onze tuin. Dat dus opgevuld met zwarte grond en toen ingezaaid. Nu is het wachten op courgetten, prei, komkommers en kruiden.
We overwegen ook nog een mango boom aan te kopen, maar waarschijnlijk gaan wij hier niet meer zijn tegen de tijd dat daar de eerste mango’s aan verschijnen.
Hier in Sugarland zijn er al veel fruitbomen te vinden, papaya, banaan, guava, avocado…Hopelijk kunnen we allemaal meegenieten van de oogst.
Vanochtend stond Jackson al met twee papaya’s voor de deur dus waarschijnlijk komt dat wel goed 🙂

Hier gaat alles duidelijk gewoon zijn gangetje, we hebben het heerlijk hier in Zambia.
En dat is maar goed ook, want we missen natuurlijk vanalles; familie en vrienden, verjaardagen, feestjes..
Zo is het eerste weekend van september, dit wekeend dus, altijd een topper.
In Oudega, waar ik opgegroeid ben, is het dorpsfeest. Niet elk jaar, dat zou wat te veel van het goede zijn (blijkbaar…). Maar wel elke keer een gekke boel en super gezellig, zowel achter- als voor de bar.
Toch was er jarenlang ook een groot voordeel aan het feit dat er niet elk jaar een dorpsfeest is; het eerste weekend van september is het namelijk ook merke in Reduzum! En dat was stiekem zelfs nog een beetje leuker.
Toen verhuisde ik naar België en werden de dorpsfeesten en merkes een stuk schaarser. Maar wat bleek: het eerste weekend van september is er Crammerock in Stekene! Super leuk festival met goede bands en op fietsafstand van De Klinge. Hoezee! Wij feestten door!
En dan is er nog de verjaardag van heit op 5 september, ook een feestje waard!
Maar waar we voorheen moesten kiezen tussen al die feestjes, gaat nu alles aan ons voorbij. Daarom maken we er hier ook een klein feestje van vandaag. Proost allemaal.

Groetjes uit Lusaka xxx

One Comment on “Na de vakantie komt… september

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: