Home sweet home

Het kan nog net; de laatste blog van het jaar! En die schrijf ik gewoon aan mijn eigen keukentafel.
Wat is het leuk om weer even thuis te zijn. En thuis is in mijn geval zowel Friesland, waar ik vandaan kom, als België, waar mijn huis woont.


De vluchten gingen goed. Veel te lang met veel te weinig slaap, maar een flinke Andres!
Toch kwamen we lichtelijk verkreukeld aan op Schiphol, alwaar een heus ontvangstcomité op ons stond te wachten. Tante Ali, ome Henk en Janneke waren er! He-le-maal leuk natuurlijk, en super lief dat ze allemaal warme jassen en toebehoren voor ons mee hadden.

Auto opgepikt, en snel snel richting Oudega, ons eerste eindstation.
Daar nog veel meer familie en gezelligheid; van een thuiskomst gesproken!
De hele week Friesland stond natuurlijk in het teken van familie en leuke dingen doen.
Een bezoekje aan Pake en Beppe, een concert van De Kast, de ‘kinderboerderij bij heit, een biertje bij Rouke in de Smidterij… Het was allemaal even leuk!
Kerst vierden we in Almere met de hele familie en van daaruit ging het verder richting zuiden om te eindigen in De Klinge; het tweede eindstation.


Het was heerlijk thuiskomen in ons eigen huisje, dat netjes achtergelaten was met zelfs cadeautjes op tafel! Ook hier hollen we weer langs familieleden en vrienden (en zagen we eindelijk kleine Bent!!) en blijft het een gezellige bedoening.

Andres wordt door iedereen verwend, met aandacht en cadeautjes. Hij geniet met volle teugen, maar alle drukte heeft zijn weerslag natuurlijk ook. Het zijn soms wat teveel prikkels en dat komt de nachtrust niet ten goede. Het is ook wat natuurlijk; al die veranderingen op korte tijd, alle nieuwe indrukken. Wij zijn al moe van alle bezoekjes, dus het is logisch dat het allemaal nogal binnenkomt bij onze kleine held.
Maar hij blijft zijn stoere zelf, met een lach en veel praatjes. Praatjes over kranen (hij mocht bij ome Jan Willem in de kraan!) en vliegtuigen. Ja echt, na 3 luchthavens en 18 uren onderweg was hij tijdens het taxiën op Schiphol razend enthousiast over de vliegtuigen. OOOohh mem, Vliegtuig! NOG een vliegtuig! En dat zo’n 28 keer. Als we zitten te eten springt hij bijna uit zijn stoel als hij een vliegtuig ziet door de lichtkoepel in het dak, en hij ziet zelfs vliegtuigen als we in de auto door de mist rijden 😉


De vliegtuigmaaltijden vond hij ook heel erg interessant, al genieten we nu vooral van witlof, zure room, salami, spekjes, snacks, mergpijpen en hagelslag. Niet allemaal samen of tegelijk gelukkig, maar al deze (guilty) pleasures vinden we niet in Zambia. Dus profiteren we er nu maar lekker van.

Het verkeer is hier opeens weer heel erg gestructureerd en we moeten weer rechts rijden; even schakelen. Maar alles went, al reed ik vanmiddag vanaf de parkeerplaats van de Albert Heijn zo links de straat op. Er dook een tegenligger op die snelheid minderde en uiteindelijk stopte.
Ik dacht alleen maar “dommerik”. Ik kon zien dat zij hetzelfde dacht.
Pas toen besefte ik dat zij gelijk had….

Wij genieten hier nog even verder! Bij deze wil ik iedereen bedanken om onze blog te lezen. Ook voor de berichtjes, likes en andere belangstelling! En maak er allemaal een feestje van in 2017!!

2 Comments on “Home sweet home

  1. Wat een belevenissen allemaal! Geen wonder dat Andres ”s nachts ligt te stuiteren in zijn bedje.
    Geniet maar lekker van alle lieve familie en vrienden die blij zijn om jullie weer te zien! (En natuurlijk genieten van al het lekkers wat hier te eten valt😉)
    Nog een hele fijne tijd hier gewenst en alvast een goed 2017 gewenst!

    Like

  2. Leuke blog Elske. Goed zeg die Andres, echte reiziger al! Hopelijk geen vertraging gehad. Ger heeft er 45 uur over gedaan om in Ghana te komen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: