And we’re back!!!!

De vakantie zit er nu officiëel op, maar who cares want we zitten weer lekker in Zambia! Alles verliep prima; de koffers mochten allemaal door de douane, geen vertraging, connectie in Nairobi gehaald en Andres was flink.

Maar al dat gereis zorgt voor de nodige verveling en vooral vermoeidheid, dus we waren blij toen we Lusaka zagen verschijnen door de wolken. Wat er meteen opviel was hoe groen het allemaal was!! Wat een verschil met toen we vertrokken!
img_0492
Mwanza, die ons van de luchthaven haalde, bevestigde dat het veel geregend had de afgelopen maand. Meer dan de afgelopen jaren, en dat moest ook dringend weer eens.
Tijdens de rit naar huis viel het ook echt op hoe groen de bermen waren en in onze straat is helemaal niets meer te zien van de dorheid en de graafwerken van het afgelopen jaar; alles heeft een mooi groen laagje gekregen.

Toen we thuis kwamen waren we alle drie gaar. Kapot.
Maar in plaats van een beetje ompielen besloten we om als een dolle 6 koffers leeg te trekken en alles op te ruimen.
Het was absurd om te zien hoeveel etenswaren we mee hadden; we hadden bewust wat potten mayonaise, blokken kaas, potjes kruiden en (vacuüm verpakte) salamiworsten gekocht om mee te nemen. De eerste twee zijn hier namelijk làng zo lekker niet en sommige kruiden en salami vinden we hier niet. Maar er waren ook nog veel dingen die we tijdens het winkelen niet konden weerstaan, maar waar we niet meer aan toegekomen waren. We gaan hier niet verhongeren 🙂
img_0496

Het was alsof er een bom ontploft was in ons huisje, maar na een paar uren doorploeteren was daar gelukkig niets meer van te zien. Het is nu zelfs opgeruimder dan ervoor, dankzij de meegebrachte opbergers, en gezelliger dankzij de nieuwe lampen. Leve de Ikea!!

In Sugarland hebben ze ook niet stilgezeten tijdens onze afwezigheid; het dak van de veranda is eindelijk afgewerkt! Niet zo strak als het bij ons zou zijn, en ook de vraag om een elektriciteitskabeltje door te trekken naar de veranda was men vergeten. En in plaats van de gevraagde bakstenen muur, hebben ze de buitenmuren (die al in de verf zaten) een nieuw laagje gegeven. Maar dat is allemaal geen probleem; we zijn blij dat de asbest weg is en wie kijkt er nu naar het plafond?! En dat de lantaarns nu schots en scheef hangen valt bijna niet op.

Marc is aan het werk vandaag, en na de lunchpauze is het beginnen onweren en regenen. Mij maakt het niet uit, ik zit onder het nieuwe veranda-dak te typen en de was was net op tijd droog. Marc en de mannen zullen een nat pak krijgen, maar die zouden ze anders ook krijgen door het gezweet. De luchtvochtigheid is voelbaar verhoogd! Plak-weer zoals wij dat noemen. Dus doe mij maar een buitje! De richtingaanwijzers zitten hier gelukkig weer op de goede plek; in Nederland/België heb ik nogal wat ruiten gewist….

Andres en ik hebben vandaag een rustdag, compleet met uitslapen en tv kijken. Hij ligt er nu weer lekker in en ik doe ook niet zoveel nuttigs. Het eten voor vanavond is voorbereid en straks met een boek op de bank. Mag ook wel eens. Van mezelf.
Ik had al helemaal zin om naar Apters te gaan vanochtend, maar dan moet ik eerst langs de bank om geld te wisselen. En dat past niet bij een rustdag. Dus dat mag wachten tot volgende week; eerst nog wat verder chillen dit weekend!

Jullie veel (sneeuw?)plezier in het weekend xx

4 Comments on “And we’re back!!!!

 1. Hihihi, wat een goede buit aan etenswaren! Daar houden jullie het hopelijk wel even mee uit. Al schijnt kaas snel op te zijn (dat lees ik tenminste altijd bij Wieke)
  Ik heb net 4 dagen ziekenhuis achter de rug. Een elleboog operatie liep niet zo als gepland.
  Vannacht samen met een mede patiënt de gordijnen open gedaan en samen gekeken hoe de sneeuw neer dwarrelde. De buitenwereld was stil, de afdeling was stil…..een magisch moment bijna.
  Zulke momenten voelen als kleine cadeautjes van Boven.

  Like

 2. Jeetje wat vervelend, veel beterschap met de elleboog!!
  En het is een mooi gezicht he; neerdwarrelende sneeuw. De wereld is zo slecht nog niet, als je het maar wilt zien. Hopelijk gaat het met de gezondheid ook snel wat beter.
  Groetjes uit Lusaka

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: