Actie, reactie

Het is een wat ongewone zaterdag vandaag. Marc is aan het werk en er was van alles te regelen. Een en al actie hier 😉 Maar nu Andres aan zijn middagdutje begonnen is – nadat hij had gesnoept van een blok kaas – lijkt de rust voorlopig weergekeerd.
image1.JPG

Vanochtend kwam de landlord op bezoek, zodat we onze opmerkingen over de huizen eens konden bespreken. Wij zijn maanden geleden snel snel naar nummer 7 verhuisd, met de belofte dat er nog iets aan de keuken en veranda gedaan zou worden. Ook zouden alle huizen horren voor de ramen/deuren krijgen. Maar tot op de dag van vandaag hebben we daar allemaal nog niets van gezien. Pelekelo fixt de kleine klusjes zonder problemen, maar heeft niet veel materiaal en zeker geen geld om die aan te schaffen.
Gelukkig zag de landlord de gebreken in, en zijn er goede afspraken gemaakt om dit aan te pakken. Maandag staan de eerste klusjesmannen op de stoep, van actie gesproken!

Ik ben ook even naar de markt geweest vanochtend. Apters staat daar elke laatste zaterdag van de maand, en ik had nog iets besteld bij hen. We hebben meteen ook de agenda voor de komende weken overlopen en ik kan weer een paar ritjes voor hen doen.
Aan de mensen die een donatie gedaan hebben voor Apters; heel erg bedankt!!!! Voor de mensen die dit alsnog willen doen; laat het me even weten! Binnenkort ga ik het geld aan hen overhandigen, wordt vervolgd….

Meteen ook “onze” meubelmaker een bezoekje gebracht op de markt, en een tafel en wandplankjes besteld. Heb het zo goed mogelijk uitgelegd, en had een briefje met de afmetingen voor hem gemaakt, dus hopelijk wordt het ongeveer wat we willen 🙂
Na de eerste weken/maanden van meubeljacht en inrichten waren we er he-le-maal klaar mee. Maar aangezien de eettafel bijna door zijn poten zakt en we toch wat meer gezelligheid in huis willen, zijn we nog een keer in actie gekomen.

Er is veel in gang gezet vandaag. Hopelijk gaat de derde wet van Newton ook in Zambia op, en volgt er na onze actie nu een reactie 🙂
Jullie zullen het binnenkort wel horen, hopelijk met geslaagde voor- en na foto’s 😉

Andere foto’s die jullie nog tegoed hadden, zijn die van ons tripje naar Livingstone. Het is eventjes geleden inmiddels… Maar daarom niet minder mooi!

We waren er in augustus, in het droge seizoen. Voordeel is dan natuurlijk dat je een bezoekje kan brengen aan Livingstone Island, en de durvers kunnen zwemmen in Devil’s Pool! Maar hopelijk gaan we volgend jaar ook de grote vloed aanschouwen, dat is vast ook heel spectaculair. Moet er eerst nog wel heel veel regen vallen!!

Zou ook goed zijn voor ons, want de borehole van de compound is leeg. Ze zijn nu een grotere watertank aan het installeren, want er wordt niet 24 uur per dag water beschikbaar gesteld door de watermaatschappij. Met die watertank is dat probleem weer verholpen.
Een ander “probleem” is dat ZESCO besloten heeft de powercuts weer te verlengen. We zaten de laatste maanden 4 uren per dag zonder stroom, maar nu is dat zeker verdubbeld.
Jammer genoeg weten we niet van te voren hoe lang en wanneer, aangezien het schema op de website niet aangepast is…. Maar hopelijk staat die van november snel online.

Maandag is het alweer november, gaat snel he! Over 7 weken begint onze kerstvakantie, lekker 3 weekjes naar Friesland en België! Wordt ook een vakantie vol actie en veel gezelligheid met familie en vrienden. Zin in!

Maar voorlopig nog gewoon grtjs uit Lusaka xxx

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: