Lazy sunday

Het is zondagochtend 07.30 en ik zit op het balkon met een bakje thee en de laptop.
Andres ligt nog lekker te slapen, Marc luistert naar muziek en ik hoor alleen de mensen die verderop aan de oever hun was aan het doen zijn in het meer.
Ik heb werkelijk een prachtig uitzicht over Lake Kariba, wat zo groot is dat het lijkt alsof we aan zee zitten. Tot aan de horizon zie ik alleen maar water.img_9452

img_9454

De eerste vissersbootjes zijn alweer uitgevaren, vissen gebeurt hier dag en nacht. Er wordt vooral gevist op brasem en kapenta. Die laatste kom je overal tegen op de markt en in de supermarkt; het is een klein (10-17cm lang) visje uit de sardine-familie dat hier heel populair is. Ze worden in de zon gedroogd en zijn zo lang houdbaar, voedzaam en zitten vol proteïnen. Om ze te vangen worden ze ’s nachts naar boven gelokt met sterke lampen, en dan gevangen met netten. Je ziet de lichten in de verte schijnen.

Als ik rechts kijk zie ik een papaya- en een mangoboom. Papaya’s zijn hier al zo lang wij hier zijn, die hebben of een heel lang seizoen, of zijn een heel jaar door verkrijgbaar. Naar mango’s kijk ik al een tijd uit, nog een maandje geduld tot ze beginnen rijpen!
In onze tuin staat ook een mangoboom, maar daar hangen maar een paar vruchten in. Zal een schrale oogst worden vrees ik. En ons zelf gekochte exemplaar is nog wat te klein voor vruchten. Hier in Siavonga zullen ze er geen gebrek aan hebben zo te zien.img_9461

We zijn een weekendje de stad uit met Charles, Cilia en baby Harald en zitten dus weer aan Lake Kariba. Lekker zwemmen en gezelligheid, meer moet dat niet zijn. Veel meer lukt mij ook niet met deze temperaturen 😉
Waar het in Lusaka al plakken was, doen ze er hier gewoon nog een graad of 5 bovenop.
Gisteren piekten we op 38 graden. Al goed dat er een briesje was, het terras overdekt was en de drankjes gekoeld. Ook hebben ze een vernevelings systeem aan de randen van het terras; zo nu en dan komt er waternevel naar je toe gewaaid. Heerlijk verfrissend!

Afgelopen week hebben we de eerste regenbui van het seizoen gehad, ook verfrissend 🙂
De eerste druppels sinds ons aankomst afgelopen mei! Een paar flinke buien, en dit is nog maar het begin.
Zowel van de warmte als van de regen, en laat ik nu net van beide niet zo houden… Maakt onze dagelijkse wandelingen bijna onmogelijk en airco en paraplu onmisbaar.
Gelukkig hebben we die beide, dus zullen we dit seizoen vast zonder problemen trotseren.
Wat we van het echte regenseizoen moeten verwachten weet ik niet precies, maar als ik de locals erover bezig hoor dan denk ik dat er ons nog wat te wachten staat. En dan vooral Marc, die buiten moet werken! We gaan het meemaken binnenkort….

Marc is de hele week in Kafue aan het werk geweest, dus die zagen we niet tijdens de lunch. Ikzelf had onlangs een afspraak met de oprichter van het tijdschrift Travel and Leisure Zambia, wat verdeeld wordt in alle toeristische gelegenheden in Zambia. Ik kwam het boekje tijdens ons vorige verblijf in Lake Kariba Inns tegen en het leek me leuk om het ook in Lusaka te kunnen lezen. Dus stuurde ik een mailtje naar de redactie, werd uitgenodigd door de oprichter en nu ben ik hun nieuwe blogger. Het is de bedoeling dat ik de website een beetje in leven houd, door wekelijks een artikel te plaatsen. Ook krijg ik ruimte in het tijdschrift, eens kijken of er iets leuks uit mijn pen komt…. Het is in ieder geval heel leuk dat dit nu allemaal op mijn pad komt. Heel wat anders dan ik gewend ben, maar een leuke uitdaging!!

Verder ben ik ook nog van plan om vrijwilligerswerk te gaan doen, maar daarover in de volgende blog meer!

img_9498

De mannen zijn inmiddels gaan vissen, en wij doen nog een plonsje in het zwembad.
De gospel uit de dorpskerk schalt nu over het water. Maandag lijkt hier nog ver weg…. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: