Cape Town Peninsula

Noordhoek. Klinkt lekker Nederlands maar ligt stiekem in Zuid Afrika. Het was onze uitvalsbasis voor een weekje vakantie aldaar.
Het begon een beetje vroeg; om 04:45 vertrokken we naar de luchthaven. Eerst naar Johannesburg en dan door naar Kaapstad. Andres vindt het eten in het vliegtuig heel gezellig. Allemaal een dienblad en dan nieuwschierig alle bakjes openmaken en proeven. Bovendien kreeg hij (te pas en onpas) pakjes “juice” van het cabinepersoneel….

Bij aankomst in Cape Town stond David, de eigenaar van de geboekte B&B, ons gelukkig al netjes op te wachten. We waren namelijk best een beetje gaar en het was dan ook fijn dat we niet onze weg hoefden te zoeken maar gewoon een beetje suf om ons heen konden kijken om een eerste indruk op te doen.
We zien een grote sloppenwijk, hier niet verstopt achter muren zoals ze in Zambia doen, maar vooral ook veel nette straten en mooie gebouwen. Als we de stad achter ons laten rijden we de bergen in; prachtig groen, overal roze bloemetjes en rotsen en zo nu en dan een blik op de kust. Kan tellen als eerste indruk.

Als we na 40 minuutjes rijden bij B&B Trem Y Don aankomen kan Andres zijn geluk niet op; er is een speeltoestel, een zandbak, trampoline, speelgoed en zelfs kinderen!!
De middag is dan ook snel voorbij en slapen is (voor alle 3) geen probleem die avond.

De volgende ochtend, na een lekker ontbijtje, wordt de auto geleverd. Het regent dus we besluiten naar V&A Waterfront te rijden: een groot en hypermodern winkelcentrum in Kaapstad.
We hebben namelijk een boodschappenlijstje mee; er is hier veel meer keuze dan in Lusaka, en bovendien is het veel goedkoper!! Shoppen dus, het is inmiddels droog.
Lunchen doen we bij Den Anker, jawel, een Belgisch restaurant met uitzicht op de Tafelberg. Kaaskroketten, mosselen en Duvel. Dat was lang geleden!

De volgende dagen klaart het op en willen we de Tafelberg op. Maar we hebben iets te lang uitgeslapen en zijn helaas niet de enigen die van het heldere weer willen profiteren. Bovendien is er door onderhoudswerken maar 1 cabine om de mensen omhoog te brengen met de kabelbaan. Na veel parkeerellende en nog meer tijd verloren te hebben, hebben we er geen 2 uur (of meer) wachten meer voor over. Jammer maar helaas!

Gelukkig heeft het schiereiland zoveel meer te bieden dan dat. We bezoeken de pinguins in Simon’s Town, aanschouwen het natuurgeweld bij Kaap de Goede Hoop, doen een ritje in het reuzenrad van V&A Waterfront, maken strandwandelingen in Noordhoek, gebruiken meermaals Chapman’s Peak (een van ’s werelds mooiste kustroutes) om naar het noorden te rijden, eten aan het strand van Hout Bay, gaan wijn proeven in Stellenbosch en GENIETEN. Het is hier zo mooi….

 

De B&B bevalt ook helemaal. Andres is regelmatig “kwijt”, maar echt weg kan hij niet zijn dus er is geen stress. Het hele domein is omheind dus hij kan niet bij de weg of het zwembad komen. We vinden hem meestal bij de kinderen van eigenaars Nicolette en David in huis. Hij doet alsof hij ook thuis is en weet binnen de kortste keren al het speelgoed te vinden.

Bovendien ligt de B&B op wandelafstand van Noordhoek Farm Village; een gezellige verzameling van restaurants, winkeltjes en ander vertier. Andres vermaakt zich in de speeltuin, we eten ijsjes en proberen de horeca uit. Een aanrader is tapas eten in The Foodbarn!! Op donderdag pikken we de Farm Village Market mee; allemaal kraampjes met lekker eten, van potjie tot pannenkoeken en curry. Voor ieder wat wils!


De laatste avond worden we uitgenodigd voor een braai bij de B&B. Er sluit nog een stel vrienden van de eigenaars aan met kinderen en het is dus al snel een gezellige boel.

De week was te kort, we moeten nog eens terug…. 🙂

Groetjes uit Lusaka xx

 

2 Comments on “Cape Town Peninsula

  1. Mooie ervaring Elske!
    Heeft Mark ook wat kilo’s achtergelaten in Zambia, moet hij zo hard werken?
    Precies ‘n jaar geleden kwamen wij aan in Zambia, ook prachtige ervaring.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: